Samtal 19: Norrköpings kommun ”avlönar” kriminella

”Samtal med samhället” pratar med Karin Jonsson från centerpartiet. Hon är kommunalråd i Norrköping, ansvarig för miljöfrågor och tekniska dito. Hon har även på sitt bord ett projekt som har fått en del kritik i media och opinion.

Det handlar om att, tillsammans med privata aktörer, ge gängkriminella (men ännu icke dömda) en ”nystart”. Privata aktörer går in och bidrar med arbete, kommunen satsar under ett år en miljon i startkostnad. Varför gör man detta? Hur går projektet? Är det inte skattepengar i sjön när det visar sig att en del av deltagarna fortsätter på sin kriminella bana? Uppföljning och kontroll? Varför är viktigare att satsa skattepengar på gängkriminella unga än på skötsamma, som också behöver jobb?

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *