Samtal 36: Stockholmspolisen: Tiggeriet sannolikt organiserat

Stockholmspolisen: Tiggeriet sannolikt organiserat, men svårt att bevisa i vilken grad ”Samtal med samhället” ringde polisen i Stockholms City och deras samordnare vad det gäller tiggerifrågor och EU-migranter. Detta med anledning av att en organiserad, omfattande och mycket lönsam verksamhet av tiggeri och människohandel har uppdagats i norska Bergen. Ser vi samma sak i Sverige? Av samtalet att döma förstod vi, att tiggeriet sannolikt är organiserat. Men det är svårt att bevisa. Och problemet kommer med all sannolikhet att kvarstå, så länge tiggeriverksamheten – organiserad eller ej – visar sig vara lönande för dem som tar sig till Sverige. Polisen konstaterar också, att den opinion som höjer rösten mot aktioner (t ex REVA) då det gäller att utvisa dem som inte har i Sverige att göra, indirekt bidrar till att tiggeriet inte åtgärdas.

Dokumentär Norska Brennpunkt

https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDDP11000617/18-04-2017#

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *