Samtal 38: Försäkringskassans tillförordnade presschef Maikel Ilias om bidragsutbetalningar

Samtal med samhället” ringde upp Försäkringskassans tillförordnade presschef Maikel Ilias för att bla fråga om utbetalningar från socialförsäkringssystemet till den som är nyanländ till Sverige eller till den som delvis bor i Sverige, men kanske också är boende utomlands. Eftersom det sprids mycket information – korrekt eller ej – ville vi ta reda på vad som verkligen gäller. Vi fick inte veta så mycket, men Försäkringskassans tillförordnade presschef berättade i alla fall att man stoppar ungefär en miljard varje år i bidrag som annars skulle ha betalats ut felaktigt. Han hade dock ingen känsla av att missbruket var utbett och omfattande.Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *