Samtal 43: Vänsterpartiet om relationen till palestinska flygkaparen Leila Khaled

”Samtal med Samhället” hörde av ’en liten fågel som viskade i vårt öra’ att en av världens mera kända flygkapare, palestinskan Leila Khaled, hade förekommit på Vänsterpartiets plakat under 1 maj- tåget i Stockholm. Hon har tidigare gästat Vänsterpartiet i Storstockholm, men annars mest förekommit som förebild och föredragshållare hos den s k avgrundsvänstern, exempelvis syndikalisterna. Eftersom vi ogärna lyssnar till lösa rykten utan ville kolla upp hur det verkligen förhåller sig, ringde vi runt en stund. V:s nuvarande officiella förhållande till gamla flygkapare tycks dock förbli ett frågetecken. Vi får inte svar någonstans. Vi hänvisas vidare, möts av tystnad eller ombeds ringa ’imorgon’.Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *