Samtal 45: Sveriges Television och människosmuggling

”Samtal med samhället” har funderat en del kring SVT-journalisten Fredrik Önnevall som i programmet ’Fosterland’ tog med sig en pojke från Grekland och smugglade honom genom Europa till Malmö. Önnevall och hans fotograf dömdes i början av 2017 för människosmuggling. Var det hela ett genomtänkt upplägg från SVT:s sida för att skapa ett prejudikat – och Önnevall åtog sig frivilligt uppdraget? Vem betalar omkostnaderna för Önnevall och hans fotograf? Är det licensbetalarnas pengar som går till detta? ”Samtal med Samhället” verkligen försökt att få svar på detta och ringde ett antal samtal, men kom hela tiden in i en återvändsgränd: Avslutningsvis programchefen Micael Lekbergs telefonsvarare. Han ber där uppringaren att inte lämna meddelande utan skicka ett sms – till ett icke angivet mobilnummer…

”Samtal med Samhället” får helt enkelt intrycket att SVT inte vill svara på jobbiga frågor.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/i-dag-faller-domen-mot-fredrik-onnevall

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *