Samtal 46: Moderaterna i Karlstad om varför de säger ’nej’ till det omdiskuterade moskébygget

”Samtal med Samhället” ringde Moderaterna för att höra hur de motiverar sitt ’nej’ till det omdiskuterade moskébygget i Karlstad. Diskussionen har ju gått het, inte minst eftersom de som kan de olika fraktionerna inom islam har låtit förstå att det kan vara salafister, alltså strängt bokstavstrogna muslimer, som ligger bakom bygget. Det har alltså varit mycket debatt och oro med i bilden. Moderaternas formella skäl är i första hand av teknisk art: Man vill ogärna att kommunen upplåter mark som kan användas för bostäder. Men visst har man också tagit intryck av den oro många människor har uttryckt kring moskébygget.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *