Samtal 49: Linda Larsson, kommunalråd (s) i Karlstads kommun om det omdiskuterade moskébygget

”Samtal med Samhället” ringde Linda Larsson (s). Hon är kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen i Karlstad. Vi tänkte att hon ville berätta för oss varför Socialdemokraterna avser att säga ’ja’ till det mycket omdebatterade moskébygget i Karlstad. Men Larsson ville inte alls berätta, trots att hon tydligen är den enda i kommunen inom S som tillåts yppa sig i frågan. Man får intrycket av att Linda Larsson inte kan frågan hon skall vara med om att avgöra. Därför har hon en rätt kaxig ton och skyller på olika saker för att vinna tid. Men det vill Larsson förstås inte medge. Hur som helst har vi ännu inte – efter två dygn – fått ny kontakt med henne vare sig över mejl eller per telefon, trots att vi har försökt. ”Samtal med samhället” luktar något lurt, men vi kan ha fel.

Troligen är det bara så att Linda Larsson är en ganska okunnig politiker som är stressad över ett av de mer kontroversiella beslut som Karlstad kommun har haft att hantera. Hon var 32 år då hon i december 2013 utsågs till Socialdemokraternas toppnamn och trodde då att hennes låga ålder skulle bli en fördel i det politiska arbetet…

Hon har tidigare varit politisk sekreterare på Karlstad kommun och projektledare i Region Värmland. Hon har också, enligt egen utsago, studerat ’stadsvetenskap’ [sic!] vid universitetet i Karlstad.

Men några moskébeslut har hon sannolikt aldrig tidigare behövt ta i. Desto större skäl borde hon ha haft att sätta sig in i frågan och ta intryck av dem som vet.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *