Samtal 50:Stadsbiblioteket i Stockholm berättar hur de väljer ut tidsskrifter

”Samtal med Samhället” talade med Stadsbiblioteket i Stockholm för att få veta hur de väljer ut de tidsskrifter som finns till allmänhetens gagn. Detta sedan en irriterad medborgare tipsat oss om att flera av tidningarna på vänsterkanten var borttagna till förmån bl a för en avis på högerflanken. Vi fick en intressant och saklig genomgång om hur biblioteket väljer ut de tidningar man tillhandahåller. De som efterfrågas och läses frekvent tas in och erbjuds i första hand. Inte så märkligt, egentligen. Det visar sig bl a att få om ens någon numera läser partipressen, så den är borta. Dessutom har vissa vänstertidningar nästan inga läsare längre, varefter de plockas ut ur sortimentet.


Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *