Samtal 51: Ulrik Scheller, Miljöpartiet i Karlstad-Hammarö

”Samtal med Samhället” ringde Ulrik Scheller: Någon hade tipsat oss om att han hade kallat de kritiker som pekat på att salafister skulle ligga bakom moskébygget i Karlstad för ’nättroll’. Vi tyckte att det lät märkligt, eftersom även P4 Värmland och Svenska Dagbladet i så fall skulle vara ’nättroll’, så vi beslöt att reda ut frågan. Scheller vederlade att han skulle ha sagt något sådant och vi hade för övrigt ett intressant samtal med honom. Han menade, att han själv var lika negativt inställd till salafister som de flesta andra och de stränga muslimernas kvinnosyn delade han inte alls. Men det var svårt att hindra människor från att tycka och tänka vad det ville och att bygga en moské. Vi hann också prata en del om media, alternativmedia och källkritik.Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *