Samtal 53: Lars Rosander, centerpartistiskt kommunalråd i Hultsfred

”Samtal med Samhället” slog en signal till Lars Rosander, centerpartistiskt kommunalråd i Hultsfred. Detta med anledning av att Hultsfred har ålagts ett vite om en miljon kronor för så vitt man inte senast i september åter betalar ut försörjningsstöd till de migranter som söker sig till Hultsfred. I december 2016 beslöt kommunen att avbryta utbetalningarna.

Det skulle helt enkelt bli för dyrt för Hultsfred, som är en av de svenska kommuner som tagit emot flest migranter per capita. Det verkar som om det blir en bättre deal för Hultsfreds skattebetalare att ta böterna. Även om man har en dialog med SKL och regeringen, verkar inte mycket hända. Det är EBO-lagen som har ställt till det för

Hultsfred och många andra kommuner. Och nu har kommunledningen i den småländska kommunen satt ned foten. Dessutom fanns det en politisk enighet om att göra det. Läget är kritiskt.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *