Samtal 55: Finansdepartementet – om regeringens analys av SD:s skattepolitik

”Samtal med Samhället” slog en signal till Gösta Brunnander, som är pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson. Detta med anledning av att vi igår fick rapporten ’Fördelningsanalys av SD:s skatteförslag, med effekt på disponibelinkomsterna’. Det är ändå rätt intressant att se hur Socialdemokraterna mer och mer riktar in sin politik mot att slå mot Sverigedemokraterna.

SD avfärdas mycket sällan numera som ett ’främlingsfientligt’ parti eller något liknande. Den retoriken har försvunnit och opinionssiffrorna visar att den genomskådades av väldigt många. Regeringen – och förstås Alliansen – ser idag SD som en del av ett borgerligt regeringsunderlag, ungefär som Vänsterpartiet och dess föregångare alltid har varit ett stöd för S-regeringar. SD har ju också fångat upp stora delar av Socialdemokraternas tidigare väljarstöd – delar av SD:s politik påminner mycket om klassisk socialdemokrati – vilket märks i opinionsmätningarna.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *