Samtal 58: DN:s ledarredaktion svarar inte på telefonsamtal

”Samtal med Samhället” ringde Dagens Nyheter för att prata med ledarredaktionen om tidningens nya policy vad gäller att ’kalla en spade för en spade’ – d v s inte hymla med att en oproportionerligt stor andel brottslingar i Sverige har utländsk bakgrund. DN har ju tidigare varit tvärtyst i denna fråga, men har nu gjort en kovändning och tycker plötsligt att det – enligt bl a ledare den 20 maj 2017 – är viktigt att lyfta fram brottslingens bakgrund.

”Samtal med Samhället” kan nog tro att detta mer handlar om en omvändelse under galgen, så att säga, eftersom läsar- och prenumerantunderlaget synes svikta och det är uppenbart att allt färre litar på Dagens Nyheter. Vi kom i alla fall aldrig till tals med ledarredaktionen i något offentligt samtal. De saknar – liksom väldigt många andra kolleger på mainstream-media – telefoner. Tar bara mejl… Svårt att samtala då.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *