Samtal 59: Göteborgs-Posten visste inget…

”Samtal med Samhället” slog en pling till Göteborgs-Postens redaktion. Detta med anledning av att ’en liten fågel’ hade viskat i vårt öra att det varit kaotiskt på Schillerska gymnasiet igår, tisdag den 23 maj. Vi ville veta mer om vad som hände när en grupp från SD:s ungdomsförbund – Ungsvenskarna – hade informerat kring sin politik. Eventet var sanktionerat av skolan och de flesta elever uppträdde tydligen civiliserat. Men mot slutet omringades Ungsvenskarna av motståndare, som förstörde delar av deras utrustning och informationsmaterial.

”Samtal med Samhället” avskyr ligister som stör ut det offentliga samtalet mellan demokratiska aktörer. Därför sökte vi mer information hos media och ville också fråga vilken policy man har för att rapportera exempelvis liknande illdåd begångna av nazister eller kommunister. Göteborgs-Posten hade emellertid ingen kännedom om händelsen, därför inget skrivet heller. Man skriver inget per automatik, men polisanmäls en händelse eller får man ett tips, brukar detta komma med i tidningen, berättar en journalist.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *