Samtal 60: Tobias Andersson, ordförande för Ungsvenskarna

”Samtal med Samhället” sökte Tobias Andersson som är ordförande för Ungsvenskarna (SD:s ungdomsförbund). Vi ville gärna veta vad som egentligen hände på Schillerska gymnasiet i Göteborg tisdagen den 23 maj. Ett politiskt informationsmöte med tillstånd av skolans rektor. Det stördes emellertid ut av politiska motståndare eller helt enkelt bara ligister som sökte bråk och dessutom förstörde informationsmaterial och annan utrustning.

Men, frågade vi, var inte Ungsvenskarna provokativa på något sätt? Nej, menade Andersson. Det hade man inte varit. Man ville föra ett samtal med eleverna och många av dem som var intresserade skrämdes i stället bort av buset.

”Samtal med Samhället” konstaterar med sorg hur det politiska offentliga samtalet förråas och urartar i våld och förstörelse, därför att vissa grupper och individer inte accepterar demokratins spelregler.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *