Samtal 63: Svenska Institutet, tredje gången gillt…

”Samtal med Samhället” har sökt Svenska Institutet flera gånger sedan det hamnade i den mediala hetluften med anledning av den ’svarta lista’ över twittrare som uppdagades för ett par veckor sedan.

Det blev ju mycket liv om denna – inte minst sedan den tydligen även raderades. Detta, menade yttrandefrihetsexperten Nils Funcke, kunde tyda på lagbrott. SI är en myndighet och dess handlingar skall i regel vara offentliga.

”Samtal med Samhället” ville efter alla turer kring SI höra vad det egentligen är institutet skall göra, för ’spärrlistor’ för twittrare lär väl inte tillhöra kärnverksamheten. Vi ringde alltså och fick besked om att SI:s Anna Rudel skulle vara anträffbar från 14.30. Men tji fick vi…

To be continued…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *