Samtal 65: Stockholms stadsmission vill inte ha ’fel’ bidrag

”Samtal med Samhället” ringde Stockholms stadsmission. Detta med anledning av uppgifter i media om att stadsmissionen inte ville ha en gåva på 85.000 kronor från Sverigedemokraterna. Litet märkligt, kan tyckas, då summan skulle ha räckt till 3.400 måltider åt behövande.

Vi fick prata med ett par aktörer på stadsmissionen, bland annat informationsansvariga Maria von Sydow. Hon ville dock inte säga så mycket utan hänvisade till Stadsmissionens ’direktor’ – Marika Markovits. Problemet är bara att Markovits inte tar några som helst samtal, tydligen. Man får mejla.

Men inte ens då verkar det alldeles säkert att man får svar. ’Samtal med Samhället’ ställer sig faktiskt en smula undrande till en organisation som verkar ha så svårt för att – annat än i diffusa ordalag om ’människosyn’ – motivera ett beslut. Det handlar ju trots allt inte om något annat än en pengagåva från ett demokratiskt parti, insamlade till förmån för dem som har det svårt.


Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *