Samtal 66: Frida Trollmyr (s) är kommunalråd i Malmö med ansvar för kultur, fritid och folkhälsa

”Samtal med Samhället” ringde kommunalrådet Frida Trollmyr (s) i Malmö. Det har varit mycket rapporterande kring moskén på sista tiden, sedan det blev allmänt känt vilket rykte Qatar har. Trollmyr var med på invigningen av den stora moskén nyligen men betonar, att hon inte har något med beslutet att göra. Det fattades av andra, före hennes tid.

Hon verkar idag känna sig tveksam till hela projektet och känner sig förd bakom ljuset av arrangörerna. De hade bland annat lovat att hålla invigningen på svenska – och översätta om så behövdes – men detta verkar delvis ha fallerat. Det var därför inte alldeles lätt att förstå vad som sades av den minister från Qatar som deltog och talade i 20 minuter. Han talade nämligen inte svenska och översättningen var summarisk.

’Samtal med Samhället’ konstaterar: Frida Trollmyr är sannolikt långt ifrån ensam, när det gäller att bli förd bakom ljuset i liknande sammanhang. Just nu håller, verkar det, även hennes partikamrat i Karlstad, Linda Larsson (s), på att akterseglas av mosképrojektörer. Vi får se vad facit blir av detta, men magkänslan är inte den bästa.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *