Samtal 67:Malmö stadbyggnadskontor och byggnadsnämnden klubbade moskébygget

”Samtal med Samhället” ringde Malmö stad, eftersom vi har funderat en del kring den stora, nyligen invigda moskén i Malmö. Det strängt muslimska (wahhabism) emiratet Qatar ligger bakom större delen av finansieringen, vilket har väckt många frågetecken. Inte minst sedan de framkommit att till och med Saudiarabien anser att Qatar-finansierade projekt är alltför extrema för att kunna tillåtas.

Icke desto mindre klubbades bygget 2012 av byggnadsnämnden i Malmö. Det var en palestinsk förening som sökt göra en insamling och generösa finansiärer från Qatar kom till deras hjälp, vilket inte är ovanligt. Finansieringen av den tänkta moskén i Karlstad ser ut att skötas på samma sätt. Men mycket av detta visste man inte 2012 – eller ville inte veta. Så beslutet blev ett rent bygglovsärende utan några vidare politiska funderingar…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *