Samtal 68: Stockholms stadsmission väljer sina vänner…

”Samtal med Samhället” tycker om just samtal och vill gärna försöka förstå hur människor resonerar och tänker. Det är inte alltid så lätt om de, som vi vill tala med, duckar. ’Samtal med Samhället’ behandlar ingen ojuste, men vill ha svar på våra frågor. Vi klipper inte och redigerar de svar vi får – utan människor får utrymme att berätta sin historia, lägga fram sina fakta.

Vi ringde – flera gånger – Maria von Sydow, pressansvarig på Stockholms Stadsmission. Vi hittade nämligen en uppgift om att den muslimska Al-Azharskolan blev Stockholms Stadsmissions vänföretag 2016. Skolan har nog mest gjort sig känd som en som selekterar pojkar och flickor på skolbussen (flickor bak, pojkar fram) liksom även under bönestunderna på skoltid. Detta visade ’Kalla fakta’ för ett par månader sedan. ’Samtal med Samhället’ kan förstå att Stockholms stadsmission har det stressigt just nu.

Men vi kan ändå inte tycka annat än att den pressansvariga von Sydow borde svara. Samt att det ter sig litet märkligt att ha ’Al-Azharskolan som vän, när man inte vill ha med SD att göra. Apropå människosyn…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *