Samtal 69: Migrationsverkets siffror helt andra än DN:s…

”Samtal med Samhället” misstror av erfarenhet Dagens Nyheters agendajournalistik och när dess reportrar går ut och sprider uppgifter, försöker vi så långt möjligt kolla upp dem. DN-journalisten Niklas Orrenius talar t ex i en Twitter om att Sverige ’fortsätter att utvisa tusentals’ afghaner. Men det tycks inte alls stämma.

De flesta afghaner som kommit till Sverige är så vitt förstått s k ensamkommande och det handlar snarare om ett par tiotal som hittills har utvisats. Detta enligt Migrationsverkets pressavdelning, som dock inte på rak arm kan ge en siffra, men lovar att plocka fram exakt statistik och snarast återkomma med denna till ’Samtal med Samhället’.

To be continued…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *