Samtal 71:Krismöte i Eskilstuna kommun…

”Samtal med Samhället” har på flera ställen läst medias rapportering om den kommunanställde i Eskilstuna, som med glatt mod lade ut en länk, där islamistiska terrorister med lastbil körde ihjäl ett antal israeler med skadade än fler. Vår vana trogen tog vi kontakt med de närmast berörda för att få förstahandsversionen. I detta fall Eskilstuna kommun.

Här slussades vi mellan kommunikationsdirektörens kontor och HR-avdelningen. Ingen hade lust eller mandat att svara. Till slut förstod vi att det har utsetts en presstalesman – Per Eriksen. Men han sitter i krismöte…

Så i avvaktan på att Eriksen ringer tillbaka, konstaterar vi följande: Varför skall det vara så svårt att ge ett rötägg avsked på grått papper? Det är väl inget man behöver tveka om?! Visst, vi har yttrandefrihet i vårt land. Det är bra. Men det innebär inte att man därför är lämplig eller ens har rätt att jobba i det offentliga och kosta skattepengar. Folk som prisar massmord – från höger till vänster, kristna, muslimer (som dessvärre verkar vara överrepresenterade i gruppen), judar, hinduer, buddhister eller fan och hans mormor – de skall ut i kylan. Basta! Tycker ’Samtal med Samhället’.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *