Samtal 74: Krystade bortförklaringar från SR

’Samtal med Samhället’ ringde Sveriges Radio för att få deras version av den märkliga skylten i bilen på Järvafältet: ’Jimmie = rasist’. Uppenbarligen var det ganska många som hunnit ringa tidigare. Vi behövde inte ens precisera oss – damen i växeln meddelade direkt att det ligger en förklaring på hemsidan. 

Hur det än förhåller sig med denna famösa skylt, konstaterar ’Samtal med Samhället’: SR skall rapportera sakligt och neutralt utan vinklingar och provokationer. Om någon verkligen satte skylten på bilen för att jäklas med SR, borde SR ha rivit ned den och slängt den direkt. Kanske t o m gjort en kort rapport om förloppet i förebyggande syfte.

Nu hamnade skylten uppställd i SR:s bil istället. Varför då? ’Samtal med Samhället’ kan inte hjälpa det, men SR:s förklaring känns ganska krystad.


Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *