Samtal 75: Sveriges Radio duckar

’Samtal med Samhället’ ringde Sveriges Radio i hopp om att få tala med den SR-journalist som utpekas för att vara inblandad i de senaste dagarnas debacle kring skylten på Järva: ’Jimmie = Rasist’. Hon vill dock inte svara på frågor, inte ens ge sin syn på saken. Och – verkar det – ingen annan heller på SR. Rätt anmärkningsvärt, faktiskt, med tanke på att de senaste dagarnas turer rejält måste ha urholkat människors förtroende för Sveriges Radio.

Hur det än förhåller sig med skylten. Sitter SR:s personal i sitt elfenbenstorn och tycker sig vara osårbara? Det är svårt att säga. Kanske gör vissa det. Men nu känns det som att de duckar och är rädda för diskussionen kring det som händer i media. Det kommer knappast att öka förtroendet för dem.


Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *