Samtal 92: förvirring om löner….

’Samtal med Samhället’ har ringt ett antal samtal för att försöka få klarhet i vilka arbetsvillkor och lönenivåer som har varit aktuella i förhandlingarna med de strejkande renhållningsarbetarna i Stockholm. Tydligen har den vilda strejken också endast berört Stockholm, trots att Reno Norden har avtal med flera andra svenska kommuner.

Uppgifter i Svenska Dagbladet gav vid handen att de strejkande skulle få gå ned från 35.000 kronor i månaden till 28.000 kronor. Detta kom enligt SvD från TT, men i ett sms till ’Samtal med Samhället’ fick vi sedan ett tillägg från SvD (som vi inte hittat i tidningen): Reno Norden samt Transportarbetareförbundet hade inkommit med uppgifterna. Då strejken var ett faktum, erbjöd arbetsgivaren en fortsatt lön om 35.000 – men krävde då, att de anställda arbetade full tid.

’Samtal med Samhället’ kan i jämförelse med andra arbeten och deras lönenivåer tycka att det är en rimlig väg att gå. Reno Norden har dock inte gått att få tag på. Enligt Stockholm Vatten är sophämtningen nu igång igen.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *