Samtal 93: Hur man skall hantera ’återvändarna’

’Samtal med Samhället’ ringde till Norrköpings kommun för att kolla beredskapen inför så kallade återvändare – IS-terrorister som tröttnat på nederlagen i Syrien/Irak och nu reser tillbaka till trygga Sverige.

Detta med anledning av att SÄPO nyligen har varnat för att det finns ungefär 3.000 våldsbejakande extremister i vårt land, varav 2.000 kopplade till islamism.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp konstaterar, att det visserligen är bra att kommunerna har blivit mer medvetna om problemet, men tror ändå att kunskapsnivån är för låg ute i kommunerna. Det tror även ’Samtal med Samhället’ efter att ha talat med kansliet i Norrköpings kommun. Det finns visserligen en handlingsplan – men den är bara förebyggande.
Hur man skall hantera ’återvändarna’ vet man inte.

Nyckelpersonerna i detta är dessutom på semester och har ingen ersättare under sommaren…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *