Samtal 94: Ingen plan i semestertider för ‘återvändare’

‘Samtal med Samhället’ slog en signal till Örebro kommun. Vi fortsätter att höra oss för med större kommuner i Sverige rörande deras beredskap vad gäller våldsbejakande extremism. Örebro – en kommun där många våldsbejakande islamister tydligen finns – lär, enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp, ha en handlingsplan, som dock ingen använder. För att bilda oss en egen uppfattning, tog vi kontakt.

Den ansvarige i ärendet visade sig ha semester till 7 augusti. Ingen vikarie utsedd, så vi får väl hoppas att ‘återvändarna’ och andra aggressiva islamister också ligger lågt i semestertider. Vi kopplades i alla fall till socialkontoret, som inte riktigt förstod varför frågan hamnade på deras bord. Men den vänliga damen på socialen lovade att försöka hitta någon som visste mer och bad att få återkomma…

To be continued.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *