Samtal 101: Twittrande biskop

’Samtal med Samhället’ ringde Svenska Kyrkans biskop i Stockholm, Eva Brunne. Vi undrade varför hon är ute på Twitter, tar politiskt parti och gratulerar den socialdemokratiske statsministern till hans agerande (i strid med majoriteten i riksdagen): ’Tack Stefan Löfven för ditt starka och tydliga ansvarstagande’. Skrev Brunne efter regeringsombildningen förra veckan.

Något riktigt bra svar på hur det kan komma sig att Brunne gratulerade Löfven fick vi inte från hennes kansli, men vi utlovades ett förtydligande per mejl. Kanske ett mer lämpligt kommunikationsmedium, eftersom Eva Brunne och hennes episkopat antagligen numera lärt sig att twitter är rätt värdelöst om man vill föra fram saker mer utförligt… Vi väntar med spänning på förtydligandet!

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *