Samtal 105:Kyrkans officiella hållning i politiska frågor

’Samtal med Samhället’ ringde Svenska Kyrkans presstjänst för att höra litet om Kyrkans officiella hållning i politiska frågor, samt inte minst inställningen till Israel respektive palestinierna. Vi frågade bl a om man kritiserar palestinierna lika mycket som man kritiserar Israel i konflikten i Mellanöstern.

Vi tyckte väl inte att vi fick någon riktigt enhetlig och trovärdig bild kring detta, så uppfattningen att Svenska Kyrkan har en starkt kritisk hållning till just Israel kvarstår tills motsatsen är bevisad.

Det verkar också som att man egentligen kan agera litet hur man vill inom Svenska Kyrkan – så länge man följer de gemensamma riktlinjer som dragits upp. Därav twittrande biskopar som tar ställning för regeringen Löfven…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *