Samtal 107: Miljöpartiet i Stockholm medger att resurserna är begränsade…

’Samtal med Samhället’ ringde Samuel Svan (MP) som är borgarrådssekreterare åt Åsa Lindhagen. Vi ville gärna veta hur Lindhagen och Miljöpartiet i Stockholm tänker rörande de afghaner som nu manifesterar på Medborgarplatsen – samt kring tidigare aviserade ’fristäder’ åt de nordafrikanska gatubarnen. Vad skall alla dessa människor leva av? Bidrag? För arbeta får de ju inte…

Vi fick ett långt och ganska intressant samtal. Det fick oss också att litet bättre förstå den brist på helhetssyn som finns hos många kommunalpolitiker. Man resonerar ungefär så här: ’Visst är resurserna begränsade, men just våra projekt kostar ju inte så mycket’. På motsvarande sätt har många resonerat i miljöfrågorna: ’Visst är bilavgaser skadliga, men just min bil gör ju inte så mycket skada’. Ett resonemang som Miljöpartiet ofta har vänt sig mot. Tillslut måste man ändå sätta sig ned och fundera allvarligt kring vad svenska skattepengar skall gå till.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *