Samtal 110: Kulturarvs-aktivisterna

’Samtal med Samhället’ ringde Else Ammor, som är före detta moderat politiker i Sundsvall – numera i Sundsvallspartiet. Hon är en av eldsjälarna bakom kampen för att rädda Petersvik utanför Sundsvall. Hela området av trävillor från förra sekelskiftet, vackert belägna mitt emot Alnön, är hotat av kommunens planer på bl a en containerhamn. Det finns en massiv majoritet för rivningarna, bara Sverigedemokraterna och Sundsvallspartiet är emot. Men Ammor är hoppfull och kämpar på.

Vi kom i veckan som gick att tänka på ’kulturarvs-aktivister’ som Else Ammor i Sundsvall och Björn Tarras Wahlberg, vilken senare kämpar emot det förfulande Nobelcentrum på Blasieholmen, som t o m kungen verkar vara emot.

De enda aktivister som nuförtiden får utrymme tycks annars vara obstruerande asylanter och deras politiska supportrar på Medborgarplatsen i Stockholm och i liknande sammanhang. ’Samtal med Samhället’ vill istället ge sådana som Ammor och Tarras Wahlberg en eloge för deras kamp för vårt gemensamma arv.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *