Samtal 111: Fortifikationsverket duckar

’Samtal med Samtalet’ ringde Fortifikationsverket. Det verkar som om ytterligare känsliga delar för vårt försvar har hamnat på villovägar. Denna gång militära anläggningar. Till Kina… Om detta har nättidningen Nyheter Idag skrivit. S-märkte bloggaren och f d underrättelseofficeren Johan Westerholm har fångat upp frågan. Se tidigare inlägg här på sidan.

Verket har skrivit på sin hemsida, att inget känsligt har spritts. Det kanske är så och gemene man som skulle råka komma över uppgifterna kan sannolikt inte koppla dem till några känsliga delar. Men det finns de som kan pussla. Med all säkerhet. Så borde det inte vara och fråga är uppenbarligen så jobbig för de ansvariga att verkets vanliga informationschef inte får svara.

’En svensk tiger’ hette det under Andra världskriget och Kalla kriget. Det handlade om att man över huvud taget inte pratade om sådant som kunde ge fienden ledtrådar om hur vårt försvar var beskaffat. Det borde gälla även idag. Dessutom är det så, att många nu oroar sig och vill ha svar. Då kan inte Fortifikationsverket bara låta bli att höra av sig och tro att det räcker med en text på hemsidan.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *