Samtal 124:En ny moské i Norrköping

’Samtal med Samhället’ kom att intressera sig för ett planerat moskébygge i Norrköping. Det har bl a gått ut upprop mot moskébyggen i Norrköping, men marken – vid Idrottsparken (Östgötaporten) – är sedan tidigare inköpt från kommunen av Bosniska islamiska föreningen i Norrköping.

Sedan det gjordes, tycks det dock ha uppstått en tvist i föreningen (uppgifter i lokalpressen) och en utbrytargrupp som kallar sig Svenska islamiska föreningen i Norrköping har försökt stoppa bygget och få tillbaka sina insamlade pengar.
Den senare föreningen har som uttalat mål att vara en mer integrerad del av det svenska samhället – ett skäl till att man bröt sig ut. Så frågan är då vad den ursprungliga föreningen har för syften med sitt bygge…
Enligt en tjänsteman på kommunen är det ärende som nu ligger ett rent bygglovsärende. ’Samtal med Samhället’ har även sökt de båda muslimska föreningarna för att försöka få mer information. Men de angivna telefonnumren är inte i bruk.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *