Samtal 130: Socialdemokraterna i Svenska Kyrkan – vart tog Gud vägen?

’Samtal med Samhället’ slog en signal till Socialdemokraterna i Svenska Kyrkan för att få veta litet mer om hur deras kyrkopolitik ser ut. Handlar valet om tro eller mer materiella ting? Kyrkan har ju en icke föraktlig förmögenhet… Ja, litet av varje, verkar det.

Men alla som ställer upp i kyrkopolitiken skall tro på Gud. Det talas mycket om solidaritet och miljöfrågor, arbete med fattiga över religionsgränserna. Hjälpen är inte specifikt riktad mot förföljda eller fattiga kristna världen över. Det verkar också vara viktigt för S att mobilisera inför kyrkovalet, eftersom man vet att SD gör det – och man vill ’mota SD i grind’… Många frågor och åtaganden. Men vart tog Svenska Kyrkan och Gud egentligen vägen?

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *