Samtal 131: RPC kan inte prata med alla…

’Samtal med Samhället’ ringde till RPC Dan Eliasson för att fråga honom hur han tänkte hantera Polisens tillkortakommanden då det gäller våldtäktsanmälningar. RPC är ju högste chef och har yttersta ansvaret.

Den vänliga, korrekta men bestämda damen i växeln ville dock inte släppa fram till RPC – vare sig man ringde från media eller som privatperson. Hon rådde ’Samtal med Samhällets’ redaktör att i stället ringa högste ansvarige för polisen på den ort där man hör hemma.

Det är inte alltid så lätt att komma fram till rätt person – även om man som skattebetalare står för deras löner. Kanske kan detta samtal fungera som något av en vägledning i hur man bör göra – eller säga – för att få information från en myndighet, som i detta fall Polisen.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *