Samtal 135: Det sticker i ögonen

’Samtal med Samhället’ ringde Juan. Han kom från Chile på 1980-talet och har jobbat och gjort rätt för sig från början. För ett tag sedan gifte han sig med en kvinna från Colombia. De gifte sig i Sverige och flyttade in i Juans etta. Den ansågs vara för liten för två och myndigheterna misstänkte att det handlade om ett arrangerat äktenskap, att de inte bodde tillsammans.

Till slut, efter sju sorger och åtta bedrövelser, ser det ut att ordna sig för Juan och hans fru. Hon har nu också jobb och båda betalar skatt och bidrar till välståndet i sitt nya hemland.

Juan känner sig orättvist bemött av misstänksamma myndigheter och han tycker att det sticker i ögonen när vissa – som det omtalade fallet i Nacka – får tre lägenheter för sig och sin stora familj. Han har mycket att säga om dagens svenska migrationspolitik, som skiljer sig markant från när han kom för 32 år sedan. Ett intressant samtal.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *