Samtal 143: Nej, man får aldrig prata med Dan Eliasson…

’Samtal med Samhället’ ringde RPC Dan Eliasson för att fråga hur det kunde komma sig att han gav direktiv om att trotsa Försvarsmaktens ’nej’ till att använda annat krypteringssätt än det godkända. Nya uppgifter kring detta idag. En och annan har – minst sagt – höjt på ögonbrynen över detta medvetna trots. Damen i växeln förklarade att man aldrig kan få prata med Dan Eliasson om man ringer, men det kanske fanns en jourtelefon, där man svarade? Jodå. Det fanns en telefon – men man svarade inte…

’Samtal med Samhället’ kan summera litet: Första gången vi ringde RPC för att fråga, kom vi ända till RPC:s sekreterare, innan vi kopplades bort – till bl a åklagarmyndigheten. Andra gången kom vi aldrig längre än till växeln. Den barska telefonisten talade visserligen länge och väl med oss, men vägrade att släppa igenom samtalet. Nu – tredje gången gillt – gjorde polisens telefonist ett gott försök. Men jourhavande informatör svarade helt enkelt inte. Kanske hade fredagsmys på gång…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *