Samtal 145: Lidingö följer lagen rörande migranter

’Samtal med Samhället’ noterade att miljöpartisterna på Lidingö, Sofia Hallström och Patrik Sandström, tycker att Lidingös kommunstyrelse agerar ’ansvarslöst’ när man beslutade (9 oktober) att två år efter ankomst säga upp dem som fått bostäder med stöd av bosättningslagen.

Detta berör enligt uppgift närmare 400 migranter på Lidingö. Vi ringde därför kommunalrådet Hans Barje (m) på Lidingö. Han säger, att Lidingö följer lagen och den överenskommelse om två år som man har med regeringen. Det är också den tid för vilken man har fått statliga bidrag till kommunerna. Efter denna tid måste kommunerna antingen begära ökade anslag, eller så lägger man över ansvaret på socialtjänsten.

’Samtal med Samhället’ misstänker att det kommer att bli en hel del ’hallå’ ute i kommunerna från 2018

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *