Samtal 148: Institutet styr inte informationsflödet…

’Samtal med Samhället’ blev uppringt av Sergio Guimaraes, t f enhetschef för Sverigekommunikation vid Svenska Institutet. Vi hade ju sökt någon som visste varför den information våra ambassader i utlandet får så ingående förmedlar bilden av Sverige som ett paradis vad det gäller bidrag, men inte berättar om hur välståndet skapas.

Guimaraes berättade att Svenska Institutet lägger upp väldigt mycket information på sin hemsida – inte minst vad det gäller kopplingen arbete, skatter och offentlig välfärd – men att det är ambassaderna som själva väljer vilken information de plockar upp från SI och förmedlar. Bra klargjort av SI, tyckte ’Samtal med Samhället’ och konstaterar alltså, att vi nu har UD ringlistan…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *