Samtal 152: När jägaren blir den jagade…

’Samtal med Samhället’ noterar med viss irritation att det är svårt att ta sig fram till mainstream-media – i synnerhet till ’drakar’ som Aftonbladet och Expressen. De hänvisar numera helst till sina hemsidor eller ber en uppringare mejla de frågor man till äventyrs kan ha att ställa. Trevliga och serviceinriktade växeltelefonister till trots svarar sällan redaktionerna. Ett knep, som dock kan vara värt att testa, om man ändå vill igenom: Ring Aftonbladets tipstelefon 08-411 11 11.

Nu ville ’Samtal med Samhället’ ha litet mer input rörande tidningarnas policies. Varför är Aftonbladet dödstyst kring misstankarna mot Fredrik Virtanen? Men man hänger gärna ut andra för verkliga eller förmenta dumheter… Varför hummar Expressen om ’Aftonbladetprofilen’ men hänger ut Martin Timell i klartext? Inget svar, so far…

Vi har ändå att göra med Sveriges största media, tidningar som säger sig tjäna allmänintresset och aldrig skulle dra sig för att ringa mitt i natten hem till vem som helst, om de kände att bra nyheter fanns att hämta runt hörnet. Det är nog bara nyttigt för att Aftonbladet och Expressen att få smaka på sin egen medicin. Nu blir jägaren i stället den jagade…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *