Samtal 153: Resumé, kan ni svara på de’?

’Samtal med Samhället’ läste en artikel i Resumé kring tidningarnas policies vad gäller att utelämna namn och bild på människor som bara är misstänkta, inte dömda. Går gränsen vid brott som kan ge fängelse? Ibland verkar det vara litet väl si och så med konsekvensen. En sak är dock säker: Rör misstanken en egen medarbetare, då är locket på, hermetiskt tillslutet.
Vi frågade Resumé varför man inte hade uppdaterat artikeln – i all synnerhet som Expressen gärna låter Martin Timell schavottera med namn och bild för diverse verkliga eller förmenta dumheter. Medan den utpekade våldtäktsmannen på Aftonbladet (verklig eller förment skall vi också understryka även här – polisen lade dessutom ned anmälan tidigare) fortfarande inte är namngiven, trots att alla vid det här laget vet vem det är…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *