Samtal 154: Nej, Expressens Lars Lindström har ingen telefon

’Samtal med Samhället’ ringde Expressen-krönikören Lars Lindström. Detta med anledning av en drapa av honom, där han i sin vanliga, litet politiskt korrekta och skolmästaraktiga stil skrivit om #Meeto och vad detta fenomen kan lära svenska män.
Och Lindström är naturligtvis noga med att poängtera att fenomenet mäns övergrepp mot kvinnor inte är ett importerat problem. Det har han nog också rätt i. Åtminstone delvis.

Lindström har nog emellertid missat en hel del uppställningar och vittnesmål på senare år, som visar att andelen utrikes födda män är oerhört dominerande vad det gäller exempelvis våldtäktsdomar. Och det problemet gäller ju idag, så att säga. Vad snuskgubbar sysslade med på 1970-talet är visserligen djupt tragiskt och beklämmande, men ändå 70-talet.
Men Lindström svarade inte. Han har ingen telefon. Man får mejla. Det upplyste både växeln och hand kollega på redaktionen om. Expressen – tidningen som gärna ringer andra mitt i natten om den vädrar nyheter – har tydligen så ont om telefoner att Lars Lindström inte kan få en egen, i vilken han kan prata med läsarna…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *