Samtal 155: Inga ‘nazister’ – bara Kulturreklam

’Samtal med Samhället’ läste häromdagen i tidningen Resumé om hur Södra Teaterns VD Ingmari Pagenkemper hade dragit igång en affischkampanj med budskapet ’Fuck SD’. Resumés artikel är intressant och rätt kritisk till att en kampanj som säger sig stå för ett öppet och demokratiskt samhälle faktiskt går rätt hårt åt folkvalda politiker.

Vi ringde därför Pagenkemper för att höra litet mer om syftet med kampanjen. Hon svarade via sms, att vi fick mejla henne på en adress på Södra Teaterns hemsida. Mejlkonversation lämpar sig dock ganska illa när man vill föra ett samtal över telefon, så vi provade i stället att ringa SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Pagenkemper skall ha hävdat att ’nazister’ hade rivit ned affischerna och att hon hade fått ta emot mängder av hotfulla samtal under den gångna helgen. Men affischerna togs enligt uppgift ned redan i torsdags – alltså före helgen – av företaget Kulturreklam, som också hade satt upp dem. Så ’nazister’ var det knappast fråga om – snarare Kulturreklams VD och marknadschef. Det är märkligt att Södra Teaterns VD inte var uppdaterad rörande detta…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *