Samtal 156: Trafikverket vidareutbildar järnvägsingenjörer

’Samtal med Samhället’ ringde Tomas Frost, som är projektledare vid Trafikverksskolan i Ängelholm. Där startar man nu en snabbutbildning av ingenjörer, som kommit till Sverige. Man har valt ut 50 stycken av de runt 150 intervjuade man har träffat. Dessa 50 är också garanterade jobb, om de blir godkända. Frost tror att detta kommer att bli en lyckad satsning, så det kan vara värt att följa upp.

’Samtal med Samhället’ ser positivt på detta och önskar Tomas Frost ’lycka till’. Det man möjligen kan fråga sig är, varför inte fler lämpliga elever har kunnat väljas ut. Det kom ju så många ingenjörer med migrationsströmmarna 2015… Samt vidare varför en utbildning som i sista hand är betalad av skattemedel skall vara förbehållen en viss grupp…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *