Samtal 161: UD avråder

’Samtal med Samhället’ ringde UD för att höra vilka länder man kan resa till i exempelvis Mellanöstern. Detta med anledning av att Margot Wallström tyckte att det var olämpligt av två riksdagsledamöter att fara till Syrien.

Nu var det kanske inte i första hand vederbörandes säkerhet Wallström bekymrade sig för, utan de politiska signaler som ett besök kunde medföra. ’Skämmigt’ för Socialdemokraterna, får man anta. Litet märkligt kan man ändå tycka om de upprörda känslorna.

Sverige har trots allt diplomatiska förbindelser med Syrien (via Libanon). Det har vi även sedan mitten av 1970-talet med Nordkorea, där vi har en ambassadör. Nordkorea avråder man f ö också från som resmål. ’Samtal med Samhället’ menar – oavsett vem som är ute och reser och vem man träffar – att interaktion mellan politiker ändå är bra. Så länge det handlar om samtal för att förstå vad som händer. Sedan får man väl passa sig för att bli utnyttjad av mottagaren…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *