Samtal 164: Sandviken – var god vänta…

’Samtal med Samhället’ ringde till Sandvikens kommun. Eftersom just Sandviken för något år sedan meddelade att ekonomin gick på högvarv tack vare migrationen, tänkte vi höra med kommunen om detta fortfarande var fallet. I så fall en s k solskenshistoria bland Sveriges 290 kommuner.

Samtidigt passade vi på att fråga om hur läget på bostadsfronten ser ut. För går Sandviken som tåget, kan det ju kanske vara idé att flytta dit. Förutom ett par hjälpsamma telefonister på kommunens Medborgarservice var det svårt att komma till tals med någon ansvarig för kommunens ekonomi.

Ekonomichefen var inte anträffbar (han kanske räknade pengar?), inte finanssekreteraren heller. Och det kommunala bostadsbolaget bad via en automatisk röst att få ringa upp. Jo, det verkar ju vara full rulle i Sandviken…

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *