Samtal 169: Ett års bostadskö i Sollefteå

’Samtal med Samhället’ ringde Sollefteå i Västernorrland för att höra hur det är ställt med väntetid i bostadsköerna. Vi fick veta att det är ungefär ett års väntetid för att få en kommunal hyresrätt i centrala Sollefteå. Kan man tänka sig att bo i närområden som Näsåker. Junsele eller Ramsele, går det fortare. Om en arbetsgivare intygar att man har fått anställning i kommunen, får man en skjuts i kön, annars inte.

Vi undrade litet över orsakerna till att till Sollefteå hade så lång kö. Det var inte helt lätt att få ett klart besked därvidlag. Vi dristade oss då att fråga, om det kunde ha med migrationen att göra, och det kunde det nog… Men i så fall är det ju likadant i resten av landet, upplyste man oss om. Jo, det vet vi faktiskt, eftersom vi har ringt runt till olika kommuner.

Roligt att Sollefteåbygden ’är populär att bo i. Det vi ser nu är kanske det uppsving för glesbygden som Reinfeldt filosoferade om under sin flygtur ’von Oben’. Reinfeldt får väl flyga runt litet om några år igen och se vad som hänt i Sverige och rapportera.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *