Samtal 173: Nej, inte ens en husvagn kan man få hyra

’Samtal med Samhället’ ringde Staffanstorps kommun för att höra hur långa bostadsköer man har. Detta med anledning av att migranter hade uttryckt sin irritation över att de inte kunde få en lägenhet utan var tvungna att bo i husvagn i Staffanstorp. Vi fick då veta, att kommunen har sålt ut alla bostäder för några år sedan till Folksam och Boplats Syd, som täcker Malmö-regionen.

På Boplats Syd meddelade man, att kön till bostad i Malmö var upp mot fem år, eftersom många har flyttat in till regionen. I Staffanstorp handlade det nog om runt tre år. Och det var i regel inte utlokaliserade Lunda-studenter som fyllde lägenheter och ringlade i bostadsköer… Men kanske kunde man – om man ville flytta till regionen – i alla fall få hyra en husvagn, försökte vi. Nej, dessa husvagnar var inköpta speciellt av kommunen och förbehållna migranter, eftersom kommunen är ålagd att ta emot ett visst antal. Men köpa en husvagn, kunde man ju alltid få göra!

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *