Samtal 190: ’Jobbsprånget’ eller ’Stora språnget’

’Samtal med Samhället’ ringde regeringskansliet för att höra vad det är för ’språng’ som nyanlända akademiker tar just nu. Ett sådant ’språng var påannonserat av Mikael Damberg på Näringsdepartementet, men där var man så dålig på att svara, så vi ringde Arbetsmarknadsdepartementet i stället.

Där visste man inte riktigt vad det kunde röra sig om, men berättade att det pågår ett projekt med praktikplatser för immigrerade akademiker ute på statliga verk, så att de får arbetsmarknadsreferenser.

Ett annat ’språng’ – ’Stora språnget’ i Maos Kina 1958-62 – handlade bl a kollektivisering av jordbruket. Det ledde till ekonomiskt kaos, svält och död för uppåt tiotals miljoner människor.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *