Samtal 191: Jobbsprånget

Samtal med Samhället’ ringde näringsminister Mikael Dambergs pressekreterare. Men han ville varken svara eller ha några meddelanden, förstod vi. Man fick mejla eller sms:a till honom, upplyste han per telefonsvarare. Men ingen uppgift om vare sig sms eller e-post ville han dela med sig… Lektion 1 A i hur man gör sig ouppnåelig.

Till slut fick vi tag på en kollega, som är politiskt sakkunnig. Hon kunde berätta att ’Jobbsprånget’ för akademiker som immigrerat till Sverige hade gått mycket bra. Industrin – via IVA och ABB bl a – hade tillhandahållit många praktikplatser. Men, sade hon, sedan vet man ju inte hur det ser ut om ett par år, när praktiken är över – vilka som då får jobb…

Nej, det är just det man inte vet. Och facit från liknande projekt, som nu har pågått länge, är inte speciellt positivt.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *