Samtal 192: Centerpartiets ömma tå

’Samtal med Samhället’ ringde Centerns presstjänst. Vi ville gärna, med tanke på all fejk som valsar runt, veta om Annie Lööf verkligen ligger bakom många av de smålustiga yttranden som med jämna mellanrum tillskrivs henne. Ett av dem är en bild (från Aktuellt, sannolikt 2012), där hon enligt textremsan säger: ’I Sverige är det förbjudet att vara kriminell’.

’Samtal med Samhället’ fick inget ordentligt svar från Centerns presstjänst. Vi utläste snarast en viss irritation över frågan och man uttryckte klart att man inte avsåg att prata om saken. Oj, det var tydligen en öm tå…

Så vi googlade litet och fick fram att det Annie Lööf faktiskt tycks ha sagt är följande: ’I Sverige, sedan en väldigt lång tid, är det förbjudet att bedriva verksamhet med kriminellt syfte, och det är det fortfarande och kommer vara även framgent’.

Jaha, så var det med den saken. Kan inte säga att vi därmed har ändrat uppfattning om partiledare Lööf. Hon framstår faktiskt inte som den ’skarpaste kniven i lådan’. Det gör för övrigt inte hennes presstjänst heller.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *